Sempre hi ha un lloc on amagar-te, un petit racó on pots ser tu mateix sense que et vigilin ulls inquisidors. Aquest és el meu petit amagatall privat

sábado, 20 de marzo de 2010

A single man



Ja fa setmanes que vull veure la peli A single man però mentre arriba el moment he decidit llegir-me el llibre de Christopher Isherwood, el vaig trobar remenant  i pràcticament me'l vaig llegir en el que dura el trajecte d'anada i tornada de Lleida-Barcelona.
La història es situa als anys 60 i narra la vida de George, un professor d'universitat anglès que viu a California, després de la mort de Jim el que havia estat la seva parella. Imagino que a la seva època va ser una novela important al tractar de l'homosexualitat amb total normalitat però el que més m'ha agradat és com l'autor explica la manera de veure el món d'una persona després d'un adevacle com és la mort de la persona a la que estimes. Durant un dia de la seva vida aprenem com George s'esforça per mantenir intacta la seva aparença lluitant per mantenir la normalitat, soterrant el dolor mentre interactua amb els seus alumnes o amb Charlotte, la seva millor amiga.
És un llibre que descriu força bé el sentiments del protagonista i que, també, et convida a reflexionar de fet en les últims dies n'estic tornant a llegir fragments com aquest:

Me has preguntado sobre la experiencia.Y yo te lo he dicho. La experiencia no vale. Y sin embargo, desde otro punta de vista podría valer. Si no fuéramos todos unos locos mezquinos, mojigatos y cobardes. Sí, tú también, mi querido muchacho. ¡Y no te atrevas a negarlo! Lo que te he dicho hace un momento sobre la cama en el estudio...te escandalizó. Porque estabas preparado para escandalizarte. Has rehusado totalmente a intentar comprender mis motivos. ¡Oh, Dios! ¿no lo entiendes?  Esa cama (lo que esa cama significa) ¡eso es experiencia!.. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario